Jan Ferme

Menu

Pristni domači kruh

Ponavadi delajo kruh babice, sploh taboljšga. Ampak pri nas ni tako, saj babica ne živi z nami. Ponavadi to prevzame mami, ampak pri nas tudi tako ni. Pek majster za kruh je namreč ati (mami je za čudovito pecivo). Zdaj, ko se je pa kruh tako nemarno podražal, ga pa tudi večkrat speče.

Tale kruhec me bo danes čakal za zajtrk. Bojda je iz neke specialne bio moke s semeni, diši pa itak sto na uro. Ko sem ga videl, da takole lepo čepi na pultu, sem vzel fotoaparat in sklenil, da vam naredim “lušte”.

Kruhec, kruhec, kruhec

Kruhec, kruhec, kruhec

Od blizu

Od blizu

Hlebček iz vseh strani

Hlebček iz vseh strani

Pristni domači kruh

Pristni domači kruh

10 thoughts on “Pristni domači kruh

  1. Pri nas pa kruha zaenkrat še ne pečemo ampak glede nato kakšne so zadnje čase cene živil bo to prej ali slej potrebno.

    P.S Na mojem blgu sem te dal na blogrollo 🙂

    lp

  2. Pri nas mamo tut stroj ampak smo ga že pred nekaj časa opustili, ker kruh iz tam notr ni biu preveč dobr 😀 Mami to prakticira. Zanimivo mi pa je, koliko jih že peče doma kruh. Podražitve, podražitve…

  3. Ja, ta naš vsakdanji kruhec…

    Tudi če ne bi bilo teh podražitev, se ga splača pečti doma, ker potem res veš, kaj je v njem in kaj daš vase.

    Ste vedeli, da imajo pekarne na voljo cca. 250 različnih kemičnih dodatkov, ki jih smejo dodati kruhu? In nič ni navedeno, kot na ostalih živilih.

    Je pa škoda kruh zamrzovati. Zamrzovanje bistveno bolj razvrednoti živilo kot toplotna obdelava.

    Še veliko dobrih kruhkov želim vsem skupaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *