Jan Ferme

Menu

Kaj če bi vaš Doodle lahko bil na Google.com cel dan?

Prvič v življenju obžalujem, da nisem Američan. Hm, kar ne morem verjeti, da sem to napisal. Verjetno že veste kako drugače preziram Ameriko in vse v povezavi z njo. Ampak! Ko pridemo do Googla jih enostavno moraš imeti rad. Lahko bi rekli, da je Google polameriški, zato ker Sergey Brin je po narodnosti Rus, Larry Page pa Američan.

Na Googlovem blogu so oznanili Doodle 4 Google tekmovanje. Doodle se reče Googlovemu logotu ob različnih posebnih priložnostih kot so rojstni dnevi slavnih, božiču, novem letu, ipd. Vse Doodle do zdaj poglejte tukaj, narisal jih je Dennis Hwang. Google je povabil ameriške študente k sodelovanju, da zrišejo Doodle na temo “Kaj če … ?” (What if … ?).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TOOY0xuQ3TU[/youtube]

Komisija bo izbrala 40 študentov, ki bodo povabljeni v Googleplex maja 2008. Od teh 40tih študentov pa bo “občinstvo” izglasovalo 4 finaliste. Zadnjo besedo bo imel kajpada Dennis Hwang, ki bo izbral zmagovalca, katerega Doodle bo krasil Google.com en dan.

Ah, seveda to ne bo edina nagrada, ki jo bo prejel zmagovalec tega tekmovanja. Prejel bo še skromno štipendijo vredno $10.000 ali po naše okoli 6800 EUR. Ni slabo kaj? Pa tudi to še ni vse, če pokličete v naslednjih 10 minutah zmagovalčeva šola bo dobila novo tehnologijo.

Zdaj pa se vrnimo k prvemu odstavku. Obžalujem, ker ne morem sodelovati na tem tekmovanju, saj sem že nekaj časa razmišljal kakšen Doodle bi lahko jaz ustvaril. Hm, saj ustvarim ga lahko še vedno in ga objavim na blogu. Mogoče ga tudi za foro pošljem Hwangu na e-mail.

2 thoughts on “Kaj če bi vaš Doodle lahko bil na Google.com cel dan?

  1. Daj pošlji mu 😀 Obrazloži mu, da nisi Američan in če bi ti bil pripravljen za Doodle odšteti “le” žepnine 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *