Jan Ferme

Menu

Asus Eee PC: Menjava RAMa

Menjava delovnega pomnilnika na Asusovem malčku Eeeju, je vse prej kot težka. Na Youtubeu sem odkril video enega Američana, ki je razšraufal celega Eeeja zato, da je zamenjal RAM. Mislil sem si, u mašinca tole pa meni ne bo ravno ratalo samemu, kaj če bi jaz poklical Emila.

Seveda je imel čas za šraufanje računalnika (kdaj ga pa nima?) in se je oglasil do mene. Pa gleda Emil mojga Eeeja pa reče saj to pa ne bo težko. Pa mu pokažem video … Odgovor se je že razlikoval. Odšraufa vse šraufe s spodnje strani, pa še tipkovnico ven rukne, potem ga pa razjezi in reče, kaj če bi midva odšraufala samo ploščico na zadnji strani Eeeja. Od tod je šlo naprej vse kot po maslu.

Priročen pokrovček na spodnji strani prenosnika

Asus Eee PC: Menjava RAMa

Seveda! Ni treba razšraufati celega Eeeja kot je prikazano na videu, saj se Eeeji dobavljivi v Sloveniji, začnejo s serijsko številko 7C, kar pa že pomeni, da imajo na spodnji strani pokrovček, ki ga odšraufaš in preprosto zamenjaš RAM. Seveda vam ob tem gre garancija, tako da vse to delate na lastno odgovornost.

Ti dve kovinski zaponki potisnemo navzven

Ti dve kovinski zaponki potisnemo navznoter

512 MB ploščica RAMa skoči ven

512 MB ploščica RAMa skoči ven

Še z druge strani

Še z druge strani

Pazljivo vstavimo svoj RAM – v mojem primeru Kingston 2GB @667mhz

Pazljivo vstavimo svoj RAM - v mojem primeru Kingston 2GB @667mhz

Evo, opravljeno!

Evo, opravljeno!

Pokrovček nazaj prišraufamo, lahko da ne bo šel kar lepo notri, zato pritisnite s silo (ne pa zlomit česa). Kateri RAM pa pri vas kraljuje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *