Jan Ferme

Menu

Največjemu ne-politiku v slovo

Dr. Janez Drnovšek je bil eden največjih politikov pri nas. Za Slovenijo je storil toliko ko marsikateri politik ne bi v desetih življenjih. Upal si je pokazati svetu, da Slovenija ni država, ki nima svojega mnenja (tako kot to delajo zdejšnji politiki).

Zavzemal se je za uboge po svetu in se aktivno vključeval v humanitarne akcije. Spomnimo se npr. Darfurja. Od vseh živečih in neživečih politikov mi je bil on najbolj všeč. Dajal je vtis skromnega človeka, okoli se npr. ni vozil v avtih vrednih 50.000 € ali več (ane g. Premier?).

Spomnim se ene od njegovih misli v kateri je rekel, da se je neumno gnati za dobičkom, ko pa toliko ljudi na svetu nima hrane, strehe nad glavo, staršev, … Saj v bistvu to že vse vemo, ampak še zmeraj, še zmeraj se ženemo za dobičkom namesto, da bi pomagali ubogim.

[youtube]http://youtube.com/watch?v=YByffHTgCpo[/youtube]

5 thoughts on “Največjemu ne-politiku v slovo

  1. V teh dneh se mi novinarji spet gnusijo (še malo bolj kot ponavadi). Po njegovi spremembi nisi mogel prebrati nobene dobre besede o njem, zdaj pa prodajajo popolnoma obratno zgodbo. Mora človek res umret, da se ga začne spoštovat?

  2. Jaz sem ga videl, ko se je “okrog” vozil z Mercedesom vrednim cca. 100.000€… Toliko o tem.
    Je pa mislim da dejstvo, da se je zaradi bolezni zelo močno spremenil in začel delati precej dobrih del, ki jih drugače verjetno ne bi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *