Največjemu ne-politiku v slovo

Dr. Janez Drnovšek je bil eden največjih politikov pri nas. Za Slovenijo je storil toliko ko marsikateri politik ne bi v desetih življenjih. Upal si je pokazati svetu, da Slovenija ni država, ki nima svojega mnenja (tako kot to delajo zdejšnji politiki).

Zavzemal se je za uboge po svetu in se aktivno vključeval v humanitarne akcije. Spomnimo se npr. Darfurja. Od vseh živečih in neživečih politikov mi je bil on najbolj všeč. Dajal je vtis skromnega človeka, okoli se npr. ni vozil v avtih vrednih 50.000 € ali več (ane g. Premier?).

Spomnim se ene od njegovih misli v kateri je rekel, da se je neumno gnati za dobičkom, ko pa toliko ljudi na svetu nima hrane, strehe nad glavo, staršev, … Saj v bistvu to že vse vemo, ampak še zmeraj, še zmeraj se ženemo za dobičkom namesto, da bi pomagali ubogim.

Tagged with:
 • Sama sem nanj gledala predvsem kot na osebnost, ki jo je predstavljal in veliko manj skozi oči politike.

 • Iztok

  V teh dneh se mi novinarji spet gnusijo (še malo bolj kot ponavadi). Po njegovi spremembi nisi mogel prebrati nobene dobre besede o njem, zdaj pa prodajajo popolnoma obratno zgodbo. Mora človek res umret, da se ga začne spoštovat?

 • Jan

  @Iztok: žal je zmeraj tako …

 • Iztok, s tem se ne bi mogu bl strinjat!!

 • A B

  Jaz sem ga videl, ko se je “okrog” vozil z Mercedesom vrednim cca. 100.000€… Toliko o tem.
  Je pa mislim da dejstvo, da se je zaradi bolezni zelo močno spremenil in začel delati precej dobrih del, ki jih drugače verjetno ne bi..