Jan Ferme

Menu

Pošta Slovenije dela s pošto kot svinja z mehom

Dokler nisem začel naročati drage revije, s Pošto Slovenije nisem imel posebnih problemov. Vse to se je spremenilo z National Geographicom. Zmeraj sem ga v nabiralnik dobil prepognjenega (res je, da živim v bloku kjer so standardni nabiralniki, pa vendar se da revijo dati notri brez prepogibanja), na to temo sem se že razhudil.

Tokrat ne gre za National Geographic saj zdaj prihaja bolj kot ne raven in čisto malo prepognjen. Kajpak sem pisal na Pošto Slovenije, tudi dobil opravičilo. Očitno bom moral pisati spet, saj so mi uničili aprilsko številko .Net revije, ki jo naročam iz Velike Britanije. Že prejšnje številke so prihajale prepognjene, toda zadnja, ki sem jo prejel včeraj, je sodu izbila dno!

Že embalaža je bila “prijetno” raztrgana
Pošta Slovenije dela s pošto kot svinja z mehom


Zakaj za vraga me ni mogel poštar v soboto poklicati po domofonu in mi revijo predati osebno, tako kot je to storil prejšnji mesec? Mogoče je bil drug poštar, ali pa se mu ni ljubilo. Ampak povem vam, da je v soboto zagotovo nekdo doma in tudi nabiralnik dnevno praznimo.

Potem pa mi dobesedno stlači revijo v nabiralnik in celo mu uspe uničiti embalažo, ki je drugače zelo kompaktna, saj jo zmeraj komaj raztrgam. Aja, mogoče pa ne znajo angleško na prevedem frazo “Please handle with care!” za vas dragi poštar, “Prosimo, ravnajte pazljivo!”.

“Please handle with care!” – “Prosimo, ravnajte pazljivo!”
“Please handle with care!” - “Prosimo, ravnajte pazljivo!”

Pa če bi bila samo embalaža poškodovana že ne bi jamral tule na blogu, ampak največja groza me je šele čakala.

Totalno premučkan levi zgornji rob
Totalno premučkan levi zgornji rob

Premučkana in odrgnjena desna polovica revije
Premučkana in odrgnjena desna polovica revije

Groza, groza in še enkrat groza
Groza, groza in še enkrat groza

Še enkrat levi zgornji kot
Še enkrat levi zgornji kot

Hrbtna stran revije bi morala biti ravna ne pa cikcakasta!!!
Hrbtna stran revije bi morala biti ravna ne pa cikcakasta!!!

Oh, sem omenil, da pride letna naročnina na to revijo okoli 110 EUR?! Torej je ena številka malo čez 9 EUR in verjemite draga Pošta Slovenije, da nimam toliko denarja, da bi si z njim lahko rit brisal.

Razjezi me, ker poštarji ne pomislijo čisto nič, ko tlačijo stvari v nabiralnike. Spoštujem poštarja iz prejšnjega meseca, ki me je poklical dol in rekel, da ne misli tlačiti tega v nabiralnik, preziram pa tega od včeraj. Vsi se držijo reka, če ni moje, na to pač ne bom pazil.

Od Pošte Slovenije pa pričakujem opravičilo in povrnitev stroškov, ki so nastali, ob celoletnem uničevanju tako drage revije. Stroški so mišljeni kot celoletna naročnina na revijo .Net, plačana s strani Pošte Slovenije.

Verjamem, da nisem edini s takšnimi problemi in naprošam vse, da sporočite to naprej, saj se bo kaj spremenilo samo, če nas bo dovolj povzdignilo glas.

22 thoughts on “Pošta Slovenije dela s pošto kot svinja z mehom

 1. Še ena žrtev neprimernega ravnanja Pošte Slovenije…

  Tudi sam sem si iz Japonske naročil >beri< DVDje z določeno vsebino, katero sem hotel iz zbirateljskega namena…. in kaj sem dobil? Potlačeno škatlo, ki se je enostavno zdrobila, odletel je celoten kos plastike… DVD je bil hvalabogu cel, vendar me je pri srcu zabolelo, četudi se je samo škatlica poškodovala… ni hudiča, stvar me je koštala 44€+14€(POŠTNINE)… http://juvan.sloanime.org/index.php/post/213/

  Prokleti nesposobni poštarji niti zvonit ne znajo več… nazadnje sem jih napizdil na svoji Poštni enoti, da naj naslednič pozvoni, ker se tako ne bomo več šli….

 2. Je kaj čudnega ob zahtevah izobrazbe? Nekateri imajo samo 4. razrede osnovne šole, drugi še manj… In ti njim o angleščini. Dvomim, da je sploh vedel, da to kar je napisano piše v angleškem jeziku in ne v kakšnem kitajskem ali švedskem. Lahko pa tudi, da se je pošta poškodovala že med prevozom, saj je iz VB pot precej dolga. Dvomim, da je rob odrgnjen samo od tlačenja v nabiralnik, ker ponavadi je takšna odrgnjenost posledica večih pregibanj in drgnjenj.

 3. @Mitja: verjemi, da se ni poškodovala med prevozom iz VB, saj se točno vidi kako je revijo tišal v kaslc.

 4. Tole je res grdo…
  Pri nas so pa poštarji čisto prijazni – vedno zvonijo (je prej obraten problem – meni se ne da dol 😀 ) in v soboto je eden moji mami celo zaželel vse lepo ob dnevu žena. 🙂
  Naroči revijo k meni! 😀

 5. Maja, si sprepričana, da ni ta poštar tvoj oče 😉 (hec)

  Poštarji v Ljubljani so leni k fuks…. za razliko na podeželju so pa res prijazni.

 6. Sam tak povem z pisanjem neboš dosegel nič. Osebno sem šel na pošto in zahteval nazaj denar za polomljene stvari (kolega mi je za b-day poslal mikrofon pa slušalke pa sm dobil obe zdrobljeni čeprav je naša pošta dala svojo nalepko gor da je paket lomljiv in naj se ga pazljivo “tlači”) seveda dosegel nisem nič dobil sem samo o”prostite bomo rekli poštarju naj bolj pazi”. Tak da res nisi edini ko je to doživel, pač slovenska pošta 😛

  DjJuvan če naročaš stuff preko YesAisa jim lahko komentar pustiš da želiš zavarovati pošiljko (mensezdi da te pride okoli 7€) in meni so dostavli DVD z tistim kombijom in je bil dejansko cel. Ko sem pa preko navadne pošte prejel mango pa sploh berljiva ni, ker je tak razcufana.

 7. ah sej jaz vem, da nisem edini, ki je to doživel 🙂 bolj se mi zdi pomembno, da to povem na glas, saj se bodo tako kaj zamislili.

 8. v ljubljani so poštarji bolj obremenjeni kot na vasi.imajo manj reklam so manj roduktivni.nasplošno se poštar iz vasi ne more primerjat s poštarjem iz mesta.

 9. Mitja, naj ti povem, da mora imeti poštar najmanj 4. stopnjo izobrazbe. in prosim ne odi pameten. Sem se dovolj pozanimal, tako da vem.

 10. točno tako.nekateri trdite da,je krasen posel.zakaj jih potem toliko primanjkuje.za celo slo.okoli 80pismonoš.samo za lj obmoćje pa okoli 20.pismonoš.v teh časih,najbolj zihr služba.

 11. primanjkuje pa jih zaradi tega ker pošta noče zaposliti novih poštarjev. normativi ki jih mora poštar izpolniti se zdijo kadrovski službi dovolj dobri. seveda, saj nihče ne ve kako je zunaj na terenu. inšpekcijska služba pa ne zagovarja pošte kot bi morala ampak stranke. vemo da večina strank zna prekleto pretiravati. sicer pa kdo pravi da je biti poštar lepo. mislim da se vse več ljudi odloča za tovarne, kjer sicer delajo za manjši denar, ampak vejo da ko bo ura 14.00 bodo šli domov. lp

 12. POŠTAR MORA IMETI NAJMANJ III.STOPNJO,POGLEJTE SI RAZPISE NA NETU.PA ŠE SLOVENŠČINE NI TREBA ZNATI,TAKO JE POMANJKANJE TEGA KADRA.

 13. 1x bi rad videl onega zarad tiste revije ko bo zunaj -10 pa bi mogo na teren pa caa 400 hiš dostavit…
  me zanima kaj je po poklicu da se nad poštari znaša

 14. Dragi moj gospod, lahko si omislite večji nabiralnik, takega, da bo šla revija vanj brez prepogibanja, pa bo problem rešen. Tudi v bloku si lahko montirate večji nabiralnik brez problema. Le kam bi ta vaš poštar prišel, če bi vsakega modela z malo večjo pošiljko klical po domofonu in ga potem čakal, da se privleče iz kdove katerega nadstropja.

 15. @Poštar: v bloku so standardni nabiralniki in ne more met vsak 1m x 1m nabiralnika, če se mu sprdne.

 16. po poklicu je?? na sončni upravi, :), naj se oglasi na pošto pa bo tam videl kako se dela in kaj pomeni delati.

 17. Takole je – najbolj fino je kritizirat. Preveč vas je, ki samo kritizirate. Zakaj pride do takih poškodovanj pošiljk? Predvsem zaradi usmerjanja pošiljk na starih strojih in seveda tudi zaradi šlamparije pismonoš. Če pride tako poškodovana pošiljka na pošto, se vsekakor sestavi zapisnik in pozove stranko, da prevzame pošiljko (eventuelno se izplača odškodnina…). Treba je povedat, da so slovenski poštarji tudi preobremenjeni in dostavljajo neomejene količine reklam, raznih oblek (ker so ljudje leni, da bi šli po trgovinah), rože (morte mislit sadike dreves), razno prokleto pohištvo (hvala bogu kdaj kaj “pomotoma” pade na tla in se razbije,…). Največ krivde pa je vsekakor na menedžmentu, ki ne zaposli dovolj kadra, ampak zaposlujejo svoje prijatelje, žlahto na poslovnih enotah. Na upravi se množijo kot zajci. Ne zavedajo se, da so delavci nezadovoljni in da bo poškodovanih pošiljk še več, sigurno jih bo še več, kar pripravite se folk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *