Windows Live Messenger in Apatch

Eden najbolj popularnih programov za klepet preko interneta je zagotovo Windows Live Messenger. Seveda obstajajo še ICQ, GTalk, AIM, … vendar njihova popularnost še zdaleč ne dosega popularnosti Windows Live Messenger-ja, vsaj ne v Sloveniji.

Opazil sem, da mi je pred časom začel WLM servirati še reklame, ki jih resnično ne želim gledati. Zato obstaja elegantna rešitev in sicer program Apatch, ki vas lahko reši še marsikatere druge stvari, ki vam najeda živce. Na primer kakšnih osebnih sporočil zapisanih ob kontaktu, ali milijon smeškov v osebnem sporočilu kontakta.

Apatch je izdelek nekega arabskega programerja, ki so mu zgoraj omenjene stvari očitno zelo načele živce. Prav tako je Apatch enostaven za namestitev in vas grafično vodi od ene sekcije WLMja do druge, odvisno, kaj želite odstraniti.

Download Windows Live Messenger

Download Apatch

Če niste prepričani katero verzijo Apatcha morate dol potegniti jo poglejte v svojem Windows Live Messengerju, tako da kliknete “Help -> About” (“Pomoč -> Vizitka”).

Tagged with: ,
 • Dovoli pa odstraniti kar nekaj funkcij 😀
  Sam sem si odstranil še vse WML logote in podobno 😀

 • Še najboljše pa je vse skupaj zamenjati z Pidgin ali aMSN, za Mac-e pa je na voljo še Adium. Vsi trije podpirajo MSN protokol, tako da boste lahko ostali povezani z vašimi prijatelji in znanci.

  http://www.pidgin.im/
  http://amsn-project.net/
  http://www.adiumx.com/

 • Jan

  @Kitaj: sam imam Pidgina na Ubuntuja, kjer res poseka vso drugo konkurenco.