Jan Ferme

Menu

WordPress: Anti-spam zaščita ali odkril sem pravo kombinacijo vtičnikov

Oglašam se iz rodnega Zanzibarja, da vam povem kako sem odkril eno in edino anti-spam zaščito za WordPress. Čaki mal, spreglejte prvi del prejšnega stavka in se osredotočite na drugega. V glavnem malo sem prebral po raznih blogih, ki se ukvarjajo z anti-spam zaščito in prišel do svoje kombinacije štirih vtičnikov, ki vas bodo rešili spama v komentarjih.

Anti-Spam
Vir: Flickr. Avtor: _Carochinha_

Torej ti štirje vtičniki so:

  • Akismet – En in edini … Napaka! Akismet je že fajn, ampak so dan današnji spamerji vse vražji, tako da ni več dovolj samo Akismet. Potrebuje še nekaj pomoči…
  • Bad Behaviour – Šušlja se, da sta Akismet in Bad Behaviour ultimativna zaščita proti spamu. Iz lastnihi izkušenj vam povem, da to ni tako. Res je, da je bilo spama tudi do 5-krat manj, a še zmeraj je bil. Je pa ta vtičnik odličen za preprečevanje hekanja v vašo WordPress inštalacijo.
  • Math Comment Spam Protection – Preden vaši bralci pustijo komentar jim še ponudite nekaj osnovnošolskega računanja, saj veste, za vsak primer, če vaš bralec ni to kar mislite.
  • Simple Trackback Validation – Vse več je spam blogov, ki objavljajo vsebino na svojem blogu s pomočjo tujih feedov. Zaščitite vaš feed s pomočjo tega vtičnika.

Našteti vtičniki zagotovo delujejo na WordPressu 2.3.3. Hm, kaj pa združljivost z WordPressom 2.5? Akismet je seveda 100% združljiv, Bad Behaviour malo manj, saj potem nisem mogel nalagati slik, ker jih je onemogočal (nek http error). Za ostala dva nisem prepričan.

Preizkusite to kombinacijo vtičnikov in mi po enem tednu povejte, če ste dobili še kakšen spam komentar. Jaz ga nisem. 😈

10 thoughts on “WordPress: Anti-spam zaščita ali odkril sem pravo kombinacijo vtičnikov

  1. Ne še ti s temi enačbami 😉 Imam le dva plugina in že od novega leta niti enega spama. Ko pogledam v loge, vidim, da dnevno spamajo.

  2. Posvoje se čudim, da spammerjem še ni uspelo predret te math protection, glede na to da je math protection plugin opensource bi komot najdl kkšn walkaraound 🙂 (usaj jst bi ga znou najdt)

  3. Kar se mene tiče, Akismet funkcijo opravlja izvrstno, saj polovi med 100 in 300 komentarjev ter povratnih sledi na dan, izpusti pa morda enega ali dva na pol leta.

    Mene bolj mori to, da je potrebno komentarje v spam vrsti pregledovati, saj je tako, čez palec, eden komentar na 1000 pravzaprav pristen. Še posebej je problem pereč v povezavi z blogerji z Blogosa. Bog ve, kaj Blogos čara, da so se znašli na WordPress spam listi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *