Jan Ferme

Menu

Plugin Central – Pozabite na nameščanje novih vtičnikov preko FTPja

Tale vtičnik bo predvsem razveselil manj vešče uporabnike WordPressa in spletne mojstre z malo časa. Vtičnik “Plugin Central” namreč omogoča enostavno nameščanje vtičnikov kar iz WordPress administracije. Tako je! Nič več odpiranj FTP klienta in uploadanje datotek preko počasne linije.

Seveda pa to ni njegova edina funkcija. Takoj, ko se prijavite v WordPress administracijo vam bo ta vtičnik povedal katere nadgradnje vtičnikov so na voljo in ker ve, da se vam ne ljubi kliknat “Update” pri vseh 30 vtičnikih, vam ponudi možnost “Update All”.

Povezava do administracije vtičnika “Plugin Central” je kar na prvi strani administracije. Če jo kliknete se vam prikaže možnost namestitve več vtičnikov hkrati. Najlepše pa je, da vam sploh ni treba vedeti točne povezave do vtičnika, ki ga želite namestiti, dovolj je že samo ime.

Pogoj, da bo ta vtičnik deloval je seveda WordPress 2.5+ (trenutno 2.5.1), torej še en razlog več, da nadgradite. Bi pa opozoril, da ima vtičnik problem z enim drugim vtičnikom in sicer z “WordPress Automatic Upgrade”, kar pa ni takšen problem, saj ta vtičnik potrebujemo enkrat na mesec ali manj. Po domače povedano, enostavno ga vklopite samo takrat, ko je na voljo nova verzija WordPressa.

Download “Plugin Central”

Screenshot source

5 thoughts on “Plugin Central – Pozabite na nameščanje novih vtičnikov preko FTPja

  1. Samo vprašanje – a ni avtomatsko posodabljanje vtičnikov že vgrajeno v najnovejšo verzijo WordPressa?

  2. Ja, avtomatsko posodablanje nam omogoča že novi wordpress, edina prednost tega vtičnika je, da lahko posodobiš vse z enim klikom..

  3. Točno tako, kot je povedal mat3ii 🙂 No in druga prednost je, da ti ni treba inštalirati vtičnikov preko FTPja 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *