Jan Ferme

Menu

Jaz sem proti plastičnim vrečkam! – www.reusablebags.com

Danes sem od Maje dobil zelo nazorno PP predstavitev (priložena spodaj), ki prikazuje kaj se zgodi z “nedolžnimi” plastičnimi vrečkami, ki jih tako brezbrižno delijo v vseh trgovinah. Si zamislite, koliko teh vrečk kar tako vzamete v trgovini?

Sam se zgrozim ob misli, na to. Že pred časom sva se z Majo odločila, da ne bova več jemala novih plastičnih vrečk v trgovini, ampak bova pač vzela stare vrečke s sabo. Danes sem pa odkril odlično spletno trgovino Reusable Bags, ki izdeluje vrečke primerne za veliko, veliko uporab in najboljše pri tem je, da še lepo izgledajo.

S tem se boriva proti plastičnim vrečkam in proti onesnaževanju okolja. Plastične vrečke so že prepovedane v nekaj državah po svetu in samo upam, da jih čim prej prepovejo tudi v Sloveniji. Prav morali, bi jih obdavčiti, kot so jih na Irskem in uporaba se je zmanjšala za 90%.

Samo pomislite, kako dolgo takšna plastična vrečka razpada in takrat ko razpada se zraven spuščajo v okolje še zelo strupene snovi. Če se skupaj odločimo za neuporabo plastičnih vrečk lahko doprinesemo nekaj k ohranitvi okolja. Samo odločiti se je treba…

Torej, če želite vrečko lepega dizajna, barv, itd… Pojdite v spletno trgovino Reusable Bags, če pa vam je vseeno kakšnega dizajna je, pa predlagam kar bližnji supermarket. Samo, da ne uporabljate več plastičnih vrečk in okolje vam bo hvaležno. 🙂

Jaz sem proti plastičnim vrečkam! Pa ti?

Izbrala sva eno tole za naju

In dve te za najini družini

PP predstavitev o nevarnostih plastičnih vrečk
[slideshare id=477790&doc=thedangersofplasticbags-1213984613253262-9&w=425]

10 thoughts on “Jaz sem proti plastičnim vrečkam! – www.reusablebags.com

 1. Defenitivno je smeti preveč, in tukaj bi se lahko naredilo marskija. Za zaletek bi bila odstranitev teh vrečk čisto dovolj!

 2. Jaz sem tud proti tem vrečkam, uporabljam jih zelo zelo malo. Baje so na Kitajskem zdej ful nori na te vrečke. In ko Kitajci na nekaj znorijo pa vemo, kaj se zgodi.

 3. http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
  The planet has been through a lot worse than us. Been through all kinds of things worse than us. Been through earthquakes, volcanoes, plate tectonics, continental drift, solar flares, sun spots, magnetic storms, the magnetic reversal of the poles…hundreds of thousands of years of bombardment by comets and asteroids and meteors, worlwide floods, tidal waves, worldwide fires, erosion, cosmic rays, recurring ice ages…And we think some plastic bags, and some aluminum cans are going to make a difference? The planet…the planet…the planet isn’t going anywhere. WE ARE!

 4. Zelo lepo vrečko sta izbrala. Danes se na trgu dobijo “plastične” vrečke izdelane iz koruze. Te so biorazgradljive. Bil bi potreben samo vladni ukaz, da je obvezno uporabljati take v vseh marketih.

 5. Tudi jaz sem proti plastičnim vrečkam. Najhujša je njihova prekomerna poraba na blagajnah, kjer so prav nastavljene in zastonj, tako da ljudje skoraj vsak kupljen izdelek položijo v novo vrečico, te pa potem doma zavržejo. S plastičnimi vrečkami tako onesnažujemo okolje, hkrati pa delamo še reklamo trgovcem, ki imajo ponavadi na teh vrečah svoje logotipe.
  Tole z vrečami iz blaga je odlična ideja, tudi jaz razmišljam o nabavi česa podobnega za celotno družino. Problem pa je rešljiv tudi z npr. nakupovalnim vozičkom.

 6. Upam, da tisti, ki ste kupili vrečke za večkratno uporabo, le-te ne boste pogosto menjali. Izračuni na prosojnicah so mišljeni, da posameznik enkrat v življenju kupi vrečko – in to me vedno moti pri ekoloških propagandah. Je pa res, da so te vrečke večinoma platnene. Drugač pa tko kot včasih – pletena košarca :).

 7. Am te vrečke pri blagajni so vredne pol k***a, zadnjič sem po rokah vlačil kup stvari domov, ker se mi je vrečka na enkrat raztrgala pa nisem nič noter tlačil ali pa mahal okoli z njo.

  Če želiš malo boljšo vrečko pa jo moreš plačati, pri blagajni je pa res da se mi jih ne da vlačiti s sabo pa ko pridem domov samo zmečem v škatlo. Torej vsakič kupim novo vrečko ja …

  No zato pa mama prazni škatlo, ker ji je škoda dat denar za vrečko če mamo doma vrečke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *