Jan Ferme

Menu

Selitev, mamaplata v okvari, …

No, pa sem spet nazaj. Uh, dogajalo se je sto in ena stvar. Bil sem na Blogresu (btw še kar hočem Gorenje Swarovski – še v tiskani Blogoroli sem bil), z majo sva se preselila v drugo stanovanje v Ljubljani, pa še matično ploščo od moje Žveri 2.0 sem nesel zamenjati. Pa pojdimo po vrsti.

Prejšnje stanovanje (Šiška, Koseze) v katerem sva bila oz. v sobi je bila groza od groze. Soba je bila v kletni etaži, kar je pomenilo nenehno vlago, mraz (tudi zdaj čez poletje), temo in smrad po kleti. Naj omenim še, da je lastnik zraven te hiše v kateri svamidva stanovala delal še prizidek (česar ni omenil ko sva si ogledovala sobe), vse mesece kar sva bila notri so začeli pred najinim oknom razbijati že ob 7.00 zjutraj.

Lastnik (F. I.) nas je skoz nategoval, ko si ga vprašal kdaj bo konec z razbijanjem (rekel je, da bojo z vrtanjem končali v dveh tednih, kar se je raztegnalo na šest tednov). Delavci so skoz uporabljali elektriko in vodo iz “naše hiše” – stroške smo plačevali mi.

Najemnina je znašala 100€ na osebo plus stroški, midva sva imela še subvencijo, ki je 38€ plus 4€ si še moral sam plačati po položnici, da si jo dobival vsak mesec. Potemtakem bi morala plačevati 62€ plus stroški, vendar sva plačala še njegov davek, ki bi ga moral plačati za naju in je tako naneslo na 68€ plus stroški. Torej 10€ “kar tako”.

Da ne omenjam hrupa, ki so ga zganjale cimre v sosednji sobi, umazanije v kopalnici (na začetku smo se zmenili, da vsak teden eden čisti, potem so pa kar nehali vsi), večno zadetega cimra s travo v drugi sobi in seveda zmagoslavno vrtanje, razbijanje delavcev okoli hiše, predvsem okoli najinega okna, saj so tam imeli počivališče in skladišče orodja, …

Že prej sem ugotovil, da mi je vlaga v presneti kleti uničila matično ploščo, k sreči je bila v garanciji in sem jo nesel zamenjat, na bundo, ki sem jo imel obešeno na kljuki od vrat se mi je zaredila 20 cm krat 20 cm plesen in jo uničila – ko sem to pokazal lastniku se je sprenevedal ja od kod pa vlaga.

Plačati sva mu morala še za stroške za junij (ok, to je normalno) in še za stroške in najemnino za julij, ko naju sploh več ni noter! Za najemnino je kar šlo iz varščine od začetka (vsak 100€) plus da dobi še subvencijo za julij (38€ krat 2).

Kratkomalo naju je odrl za 300€ (ter povzročil škodo), saj naj bi tista subvencija pokrila stroške za julij – ampak kakšne stroške če ne bova nič porabila, ker naju ni noter?! Največja fora pa je, da on tako vse preobrne v pogovoru, da sploh ne veš, da te je nasral, dokler nisi že kje drugje. V bistvu tako laže, da sam sebi verjame.

Ne zanemarimo dejstva, da je v tisti hiši preko 20 študentov od katerih čez leto vsak mesec dobi prek 2000€, kar lepa cifra, a? Okrog tega jih pa še okoli prinaša. Dobro, nauk zgodbe je, pazite se takšnih lastnikov, nikakor pa ne pojdite v hišo v Šiški (Koseze), katere lastnik je F. I.

Midva bova pa naslednjič bolj pozorna, je pač draga šola za naslednjič in vpogled v to kako te naserjejo okoli, če ne znaš prav z ljudmi. Pazite se takšnih …

Ste tudi vi imeli kakšno podobno izkušnjo?

4 thoughts on “Selitev, mamaplata v okvari, …

  1. Mnja … tak folk je povsod … Kam sta se sedaj preselila? Kakšni so stroški?

  2. ja, s temi stanodajalci je križ. jaz osebno sicer nisem mela težav (privat sem bila sicer samo 2 leti, nato v študentu), je mela pa kolegica eno mamko, ki jo je zvečer zaklepala v sobo, da ne bi ušla po temi ven, ker “je nevarno in jo lahko kdo nevemkaj”. ja, po 2 mesecih se je izselila. Ker jo je tetka dejansko hodila pred fax čakat…

  3. @modman: na lepše 😛 v enosobno stanovanje in sva sama gospodarja 🙂
    @mica: uh, to je šele ekstrem 👿

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *