Jan Ferme

Menu

Eroika, Celje, 3. 7. 2008

Maja je imela rojstni dan že nekaj časa nazaj, vendar svojega darila ni mogla izkoristiti do prejšnjega četrtka. Za darilo sem ji kupil dve karti za ogled koncerta skupine Eroika v Ledeni dvorani v Celju (še dobro da je povabila mene zraven). Tako kot ta teden sva tudi prejšnji teden bila v Ljubljani in sva v četrtek prišla domov.

Nekaj pred 19.00 sva se odpeljala proti Mestnemu parku in tam naletela na gnečo. Sploh se nisva zavedala, da je Eroika tako priljubljena in da jih je prišlo poslušati toliko ljudi. Po srečnem naključju sva našla parkirni prostor pod drevesi in že sva bila na poti v Ledeno dvorano.

Pred dvorano se je ljudi trlo (na srečo si imel na vstopnici določeno kje sediš), sedela sva na tretji tribuni nekje na sredini in sva odlično videla na oder. Zraven naju so bili še moji. Koncert bi se naj začel ob 19.30 vendar so ljudje takrat še kar prihajali v dvorano, tako da se je začel šele malo pred osmo uro.

Njihov koncert je bil v sklopu Veronikinih večerov, ki jih organizira Mestna občina Celje (vsaj zdi se mi) in je bil prvi izmed mnogih večerov, ki še bodo sledili. Koncert je povezovala neka voditeljica iz RTVja, gostji sta pa bili Darja Švajger in Nuška Drašček.

Eroiko mnogi imenujejo slovenski Il Divo in bistvu je res. Glasove imajo čudovite in ob nekaterih pesmih ti gredo kar kocine pokonci. Eroiko sestavljajo trije člani, dva tenorja in en bariton. No in ta bariton je najbolj “gobčn”. Mel je neke fore s “tenorčki”, ki jih je preoblikoval iz policijskih vicev – smejali smo se vseeno.

Na YouTubu sem odkril točno tisto pesem, ki je bila meni najbolj všeč – Ko mene več ne bo. Pa še snemana je bila takrat, ko sva bila midva na koncertu. Super res. Ni najboljše posneta, ampak obudi spomine. Zraven prilagam še celotno.

Eroika, Ledena Dvorana Celje, 3. 7. 2008
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iPub5kccYms[/youtube]

Eroika – Ko mene več ne bo (celotna)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAwMugSIi7w[/youtube]

Koncert je trajal dobri dve uri, če odmislimo 15 minutno pavzo. Glavno mi je bilo, da je Maja uživala. Jaz pa sem se spet malo kulturno izobraževal. 😛

Pa vi? Poznate Eroiko? Ste že bili na kakšnem koncertu?

2 thoughts on “Eroika, Celje, 3. 7. 2008

  1. Videti je bilo odtrgano. 🙂 Upam, da jih bom tudi sam ujel v četrtek na prireditvi Pivo in Cvetje. Sicer je res pijančevanje, ampak v četrtek je res dober program.

  2. Res so dobri. Mogoče se baritonist kdaj malo ven meče – ampak saj se ima za kaj! 😀 Super je bilo!
    Hvala Jan za lep večer. :)*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *