Jan Ferme

Menu

Lively – Facebook, MySpace, … Sux! – www.lively.com

Google nam predstavlja 3. dimenzijo socialnih mrež s pomočjo njihovih Google laboratorijev in sicer Lively. Avtor Lively-ja si je zaželel, da bi bile socialne mreže manj statične, pravi da, saj lahko pustiš komentar na blogu ali na profilu v Facebooku, celo podariš tekstovni objem, vendar to, ni to.

Za boljše doživetje je torej manjkala 3. dimenzija. V Lively-ju lahko ustvariš čisto svoje sobe, ki jih lahko potem vstaviš na blog in se lahko obiskovalec sprehodi skozi njo in druži z drugimi. V sobi se pogovarjaš z drugimi, objemaš in ne vem kaj še vse.

Moja testna soba (poglejte še bolj dol)

Nekateri bodo rekli, da jih Lively spominja na SecondLife. Hm, mogoče, vendar je za razliko od SL je Lively popolnoma brezplačen, prijaviš se s svojim Gmail računom in namestiš samo majhen programčič, da deluje vse iz brskalnika.

Pri SL moraš ustvariti poseben račun, če hočeš ugodnosti moraš vložiti resen denar, da dobiš namišljenega. Ne deluje iz brskalnika, … Res pa je, da v Lively-ju ne moreš graditi stavb, ampak gradiš sobe.

Seveda je Lively na trenutke še buggy, pa dobro, saj je Beta (tako kot 90% ostalih stvari pri Googlu). Premikate se samo z miško, če je večja soba jo nalaga dlje časa, svojemu karakterju lahko izberete barvo las, tip pričeske, oblačila, čevlje, …

Predstavitveni filmček

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5YbwfOucET8[/youtube]

Moja testna soba v Lively

One thought on “Lively – Facebook, MySpace, … Sux! – www.lively.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *