Jan Ferme

Menu

Google Chrome – Nov brskalnik

Google je izdal svoj odprtokodni brskalnik Chrome, ki se še lepše povezuje z njihovimi storitvami. Uporablja neko svojo različico javascripta in nasploh je hiter kot blisk. Glede na strip je razvidno, da so združili vse najboljše lastnosti različnih brskalnikov in jih zmiksali v enega.

Moram potrditi, da je Chrome res hiter in da še nisem videl tako hitrega brskalnika. IE mi tako ali tako smrdi, ampak Firefox je pa na trenutke počasen zaradi vseh dodatkov, ki jih imam. Vendar, čeprav je Chrome tako hiter bom še zmeraj ostal pri Firefoxu, saj ima dodatke, ki jih uporabljam pri brskanju skozi splet.

Takoj, ko Chrome namestiš ti ponudi uvoz zaznamkov in gesel iz Firefoxa ali IE-ja (za druge brskalnike ne vem). Zanimivo je, da ko obiščeš prvič YouTube, ti sploh ni treba namestiti posebej flash predvajalnika, ker je že vgrajen vanj.

Ohranili so značilne bližnjice kot je CTRL + T za nov zaznamek, CTRL + W za zaprtje zaznamka, CTRL + SHIFT + T za odprtje zadnjega zaprtega zaznamka in druge. Kadar odpreš zaznamek ti odpre vse tvoje odprte strani v mreži, oz. tiste, ki si jih največkrat obiskal. Lahko pa tudi iščeš po svoji zgodovini brskanja ali odpreš zadnji zaprt zaznamek.

Google Chrome definitivno ima potencial, vendar vseeno pogrešam nekaj stvari, predvsem te dodatke pri Firefoxu. Upam, da se bodo Googlovci res držali web standardov in da še ne bo to eden od brskalnikov za katerega bo potrebno prilagajati .css datoteke, ker potem pa ponorim.

Snemi si Google Chrome

Google Chrome v živo

Pa tvoje mnenje o Chromu?

P.S. Vsa pohvala slovenskim prevajalcem, saj je Google Chrome popolnoma preveden.

4 thoughts on “Google Chrome – Nov brskalnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *