Picasa 3 – Brezplačni urejevalnik fotografij

Google izdaja nove izdelke ali posodobitve za ostale kot po tekočem traku. Danes so oznali posodobitev za priljubljeni urejevalnik fotografij Picasa in sicer verzijo 3. V novi verziji, ki je trenutno še v beta stanju, a ponujajo obilo novih stvari.

Najbolj so ponosni na opcijo geo označevanja slik (geo tagging), torej da uvrstite sliko na zemljevid, kjer je bila posneta. Seveda so tudi ponosni na označevanje oseb na slikah, saj jih lahko potem tudi sortiraš po teh označbah in ljudem, ki so označeni na teh slikah deliš te fotke.

Sinhroniziranje s spletnimi albumi Picasa je postalo še bolj enostavno. Kar koli boste naredili s sliko na računalniku se bo avtomatsko sinhroniziralo s spletnim albumom (seveda, če ste sliko prej sploh naložili v Picasa spletni album).

Seveda so nove opcije tudi pri urejanju slik, saj lahko enostavno retuširate ali popravite sliko kot jo želite. Picasa 3 tudi avtomatsko zazna efekt rdečih oči in ga odpravi lahko pa dodate svojim slikam tudi atraktiven tekst.

Sam sem definitivno navdušen, saj sem med Oratorijem vse slike nalagal preko Picase na svoj prostor in moram reči, da je bilo res enostavno. Zdaj ga pa še lahko uporabim za kaj drugega. Sweet!

Predlagam ogled spodnjih videov, saj vse lepo razložijo.

http://www.youtube.com/watch?v=teeGF-w5Cpw
Tagged with: ,
 • Kako, da si taka ogromna firma kot Google, ne more privoščit mal več Mac developerjev >< Nč nimajo za Mac pametnega 🙁

 • Jan

  Hm, to je malo čudno ja. Sej tudi Linux podpore nimajo ravno razvite…

 • Očitno jih zanima samo rušenje Microsofta … :))

 • Jan

  @Gregor: lahko tudi tako gledaš na to ja ;D

 • Gabi

  Imam probleme s kolaži. Ne znam ga shraniti – tipka shrani kolaž samo utripa, nikjer je pa ne najdem shranjene. Če mi lahko kdo pomaga.. Pri Picasa 2 nisem imela teh težav!

 • hans

  Iščem nekoga, ki ve kaj več povedati o Picasi. Zadnja verzija me je spravila obživce, ker so popolnoma uničili prej odličen sistem za ostritev slik, od katerega sem bil odvisen skoraj 100%. Ko sem sprejel ponujeni popravek, je to šlo po zlu in ne morem več priti do prejšnje – nepopravljene verzije. Tisto z objavo fotk na WWW me pa tako ne zanima.
  A obstaja kak drug enostaven program, ki dobro ostri slike?

 • dušan Erhovnic

  Kar naenkrat so mi izginile vse mape fotografij.Verjetno sem kaj preveč kliknil. Kako nazaj do vseh map. Ker se mi je enkrat to že zgodilo, so se mi mape nazaj naložile, pa tudi to ne vem kako. Za pomoč bom zelo hvaležen, saj gre za okoli 150 map. LP Dule 

 • Rajko Gorjan

  Lahko bi končno dali Picasi znanje poiskati tudi druge diske (USB ključi,Zunanji trdi diski, druge particije istega diska, sd kartice itd) inne le tistega na katerem je sama nameščena

 • Guest

  obstaja Irfan view in če morje bolj uporabnih od Picase

 • Rajko Gorjan

  Obstaja IRFAN VIEW, pa še malo morje drugih bolj uporabnih od Picase