Jan Ferme

Menu

Navdih pri ustvarjanju logotipa za Google Chrome

Kar nekako ne morem verjeti, da si je Google dovolil kaj takega. Kreativnost je definitivno mrtva! Poglejte si spodnji video in slike, kakšna “naključja”, a? Sploh tole z inštalacijo Think Free Office-a, se zdi kot čisto kopiranje in samo manjše spreminjanje.

Philipp Lenssen in Flickr člani so naredili zanimiv mashup, vseh podobnih logotipov v primerjavi s Chromovim in sklepajo, da je ideja za Chromov logo prišla iz Simona in Pokemona.

Seveda, pa tudi ne smemo zanemariti očitne podobnosti med barvnima shemama Chroma in logota Windows Viste.

Kot sem že rekel, kreativnost je definitivno mrtva. Sem mislil, da se Google ne bo spustil tako nizko, ampak pač. Nemogoči roki in lenoba delajo svoje bi rekel.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O9_xQTr4afw[/youtube]

Povzeto po Labnol.org

11 thoughts on “Navdih pri ustvarjanju logotipa za Google Chrome

  1. se strinjam – nič mi ni bilo jasno ko sem prvič videl logotip. Najprej novi fav icon za google.com in nato še to…

  2. No ja. Ikonca od Chroma je še najbolj podobna ikonci od Windows Media Playerja. V tem ne vidim nič slabega.

  3. iz teh komentarjev je očitno, da je večini ljudi vseeno za neizvirnost oz. plagiat pri izdelavi logotipov – celo pozitivno jih sprejemajo. Če izhajamo iz tega je njihova odločitev za takšen logotip dobra.

  4. jah če ne druzga ti je tak logotip domač in ga lažje sprejmeš… js bi reku da je celo namensko podoben in se ne gre za neizvirnost… google je biu zmer simpl in preprost, torej zakaj bi kompliceral pr logotipu če ni treba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *