Jan Ferme

Menu

Vse najboljše Google za 10. rojstni dan!

Google danes praznuje svoj 10. rojstni dan obstoja. Priznajmo si, če ga ne bi bilo, bi naše življenje bilo v nekaterih pogledih težje. Vsaj kar se tiče e-pošte, koledarja, chata,… Res, da bi verjetno obstajala kakšna alternativa, toda ali bi bila tako dobra in zastonj?

Seveda se vsi pritožujemo nad tem, ker ima Google o nas toliko informacij, ampak hej! Če ne bi uporabljali njihovih storitev jih ne bi imel, tako da se ne pritožujmo, saj smo se sami odločili kaj bomo uporabljali.

Sam uporabljam GMail, GTalk, Google Reader, Google Docs, Google Analytics, … in čisto sam sem se odločil, da bom vse to uporabljal.

Še bolj me je razveselil pogled na Google toolbar za Firefox, saj sem odkril, da ima moj blog od zdaj naprej PageRank 5 (prej sem imel PR4) od PageRanka 10. Zdaj grem pa hitro čekirat še ostale bloge. 🙂 Btw. današnji logo ob 10. rojstnem dnevu je poustvarjen iz tistega prvega logota pred 10. leti, sam se ga še celo spomnem. 🙂

Kako vidim prihodnost Googla? Hm, nočem je videti tako kot nekateri pesimisti, da bo Google zavladal svetu, ker vem da to ne more biti njihov namen. Vem, pa da se zavedajo svoje moči in s tem skušajo pomagati svetu z različnimi akcijami, kot je npr. 10 na 100.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NgSRwOZtDQ8[/youtube]

2 thoughts on “Vse najboljše Google za 10. rojstni dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *