Jan Ferme

Menu

iPod touch 2g (2. generacija) – Slike, opis, …

iPod touch 2g ali 2. generacije se od svojega predhodnika ne razlikuje kaj preveč. iPod touch prve generacije nisem imel niti še eno leto, ko sem si že umislil novo verzijo. Zamenjave ne obžalujem, saj so novosti več kot dobrodošle.

Poglejmo kaj je novega pri iPod touchu:

  • nov zaobljen zadnji del kot pri iPhone-u 3g, samo da je tukaj kovinski, kar mi je veliko bolj všeč – občutek v roki je fenomenalen, saj super sede v dlan
  • dodana zunanja gumba za glasnost
  • boljše integrirana antena za Wi-Fi
  • izboljšana avtonomija baterije: 36ur predvajanja glasbe ali 6ur predvajanja videa
  • firmware (OS) 2.1

Vse ostale je bolj kot ne enako. Lahko izbirate med 8GB, 16GB in 32GB različico. Sam imam 8GB različico. Zraven iPoda dobimo še slušalke, krpico za brisanje touch zaslona, USB kabel in dock nastavek.

Firmware 2.1 prinaša možnost prenosa različnih aplikacij iz AppStore-a. Večino jih je plačljivih, meni pa npr. Vise ne zagrabi, tako da si nič ne morem kupiti. 🙂 Bo treba jailbrejkat in potem … No, to pa je tema za drugo objavo.

Čeprav imam zdaj BlackBerry-ja, ki ima možnost predvajanja MP3 datotek, iPoda ne zamenjam za nič na svetu. Enostavno je preveč unikaten in enostaven za uporabo. Tako da, spet imam eno novo igračko in Maja spet zavija z očmi. 🙂

P.S. Hvala Matija in You.Go, da sta mi ga prinesla iz daljnih krajev. 🙂

3 thoughts on “iPod touch 2g (2. generacija) – Slike, opis, …

  1. Ja, že firmware 2.0 je omogočal nalaganje aplikacij iz AppStora in kolikor vem je v Sloveniji iTunes račun uporaben zgolj za 30 sekundne predoglede skladb in za album arte in zastonj aplikacije; plačljive storitve pa, kolikor mi je znano, niso na voljo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *