Jan Ferme

Menu

Dajte risanke nazaj!

To, kar se dogaja v naši Sloveniji z RTV programom presega vse zdrave meje. Že tako se plačuje obvezni prispevek za RTV vsak mesec, zdaj so pa še risanke prestavl na eno uro prej?!? Ko sem bil js mali so bile risanke pred poročili, torej pred 19.30, potem so bile 18.40, zdaj pa še eno uro prej?

Pa kaj vam je odgovorni pri RTVju? Uporabite še tisto trohico pameti, ki jo imate in prestavite risanke nazaj na 18.40, neumne Strasti pa magari ob 20h ali pa 21h… Niste normalni no… Še vsi preberite tale mejl:

“Spoštovani, podpisniki te peticije zahtevamo, da se večerne risanke na RTV SLO1 vrne nazaj v tradicionalni termin ob 18:40.

Z začetkom predvajanja nove nadaljevanke Strasti ste večerne risanke zamaknili na zgodnejši termin ob 18:15.

Nesprejemljivo je, da se v želji po čimvečji gledanosti, na termin, ko je pred ekrani otroška populacija, plasira nadaljevanko, ki ni primerna za ciljno publiko večernih risank (predšolske in zgodnješolske otroke).

Poleg tega ste z zamenjavo termina v marsikateri družini s tovrstno otroško populacijo nepremišljeno posegli v ustaljeno večerno rutino (risanka, večerja in spat).

Vaše ravnanje je neprimerno, nedostojno in nedopustno za nacionalno televizijo.

PODPIŠITE PETICIJO NA: http://www.petitiononline.com/1840/petition.html

Ja, sedaj se je pa POHLEP (poleg nekaterih znanih internetnih portalov) prijel še naše nacionalne RTV. Ali jih zato plačujemo, da bodo namesto risank v udarnem otroškem času vrteli limonade? Sem razočaran.

PODPIŠITE PETICIJO!

Aleš Čerin

Via Preprostost in Kavelj 22

3 thoughts on “Dajte risanke nazaj!

  1. Hvala za širjenje zavedanja o pomenu risanke za otroke. Prav res je pomembno, da objavljamo in razkrivamo take neumnosti.

    Pozdrav!

  2. čeprov nikol sam nisem gledu risanke vsak dan, sem vsaj včasih ujel kej, kar je blo zanimiv 😉 (sej se še zdej nasmejim kkšnmu dogodku). Ampak, kaj delajo mi ni jasn – resnična resničnost je izginla, pa risanke dajejo na drugo uro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *