Jan Ferme

Menu

Obama era se začenja …

Hm, najprej bi verjetno moral napisat zakaj se tako redko oglašam, zadnje dni pa sploh ne. Enostavno sem bil preveč zasut z delom, kadar pa nisem bil, pa nisem imel ideje kaj bi pisal. Se bo to v novem letu popravilo? Iskreno rečeno ne vem. Upam.

Trenutno sem zbolel in tako imam prisilni počitek. Po eni strani je dobro, ker nisem skoz na tirnih, niti se mi nič ne da. Tako sem se spet malo spomnil na ferme.si. Oh, stari dobri časi. Samo kolikor gledam zadnje čase je slovenska blogosfera v dreku ala Iztok Gartner in podobni.

Danes ob 12.00 po Washingtonskem lokalnem času bo zaprisegel novoizvoljeni predsednik Barack Obama. To je ob 18.00 po našem času. Upanje milijonih ljudi po svetu, da bo lahko on dejansko kaj spremenil. Upanje umre zadnje pravijo …

Vsi si verjetno želimo, da bi nova administracija ZDA bolj sposobno vodila ZDA v prihodnosti, kot Busheva, ker to pa je bila več kot samo polomija na kubik, prej polomija na n. Sam pričakujem od Obame in njegove administracije naslednje stvari:

 • podpis Kjotskega sporazuma
 • da gredo na terapijo zaradi sindroma “Mi moramo rešiti svet.”
 • sporazum z Rusijo, saj nočemo še ene hladne vojne
 • večjo pomoč Afriki in prenehanje preprodaje orožja v Afriki
 • zajetje Bolivijskih kartelov in dokončno preprečitev “švercanje” trdih drog
 • omogočanje boljšega življenja Mehiškim imigrantom
 • izboljšanje zdravstvenega sistema
 • omejitev strelnega orožja
 • razkritje “Area 51” (ok, to bi bilo res presenečenje)

Dragi bralci, kolikor vas je še ostalo… Dajte napisat, kaj si pa vi želite od novega predsednika Baracka Obame.

6 thoughts on “Obama era se začenja …

 1. razkritje “Area 51″!

  WORD!

  Naj povejo še če so vesoljci že obiskal zemljo in če so že kakšnega sestrelili 🙂

 2. Am, mal je skregano z logiko tisto ko si napisal glede sindroma “Mi moramo rešiti svet” in kasnejši napis zajetje Bolivijskih kartelov in dokončno preprečitev “švercanje” trdih drog
  Hmm… Nekak se mi zdi da to spada pod tisto reševanje sveta ^^

 3. Cist preprosto je americani so svetowni watch dog in evropejcem to popolnoma ugaja. Mi zivimo v kantovskem svetu idealov tolerance in mednarodnega sodelovanja, ki je znotraj Hobbesovega sveta krvolocnosti in politike moci ki jo vodijo americani.

  A dragi Evropejci, ko tega watchdoga ne bo vec, kam se bomo obrnili po zavetje ko bodo problemi. Kako je EU resila vojno v jugoslaviji, koliko zivljenj je resila, prav nic, sele amerisko posredovanje je umirilo zadeve v nasi sosescini.a stoletja ko je bila amerika sibkejsa pa je so tam vladala vrednote tolerance in sodelovanja v evropi ki je bila mocna smo bili pa krvolocni, sedaj so se pa vloge zamenjale.

  V zacetku prejsnjeg

  Priporocam knjigo Of Paradise and Power, zanimivo branje

 4. Se strinjam glede sindroma “mi moramo rešiti svet”, mi je kar slabo ratalo ob govoru Obame ko je prisegel, kot da imajo pravico se vmešavati v notranje zadeve katerekoli države želijo. LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *