Wii: Kako lahko igramo na LCD monitorju

Wii ima video izhod za TV, torej rumenega za video, rdečega in belega za avdio. Toda, ker sem med tednom tudi v Ljubljani, kjer pa nimam TVja, ter nimam prostora za navaden CRT TV, bi bila logična ideja LCD TV.

Vendar so LCD TVji, tudi majhni, še kar dragi, glede na to kar dobiš. Tako sem si kupil LCD monitor in sicer 24″ LGja z oznako L246WH, ki sem ga dobil za ugodno ceno.

wii_konzola_ferme-7

Monitor je ogromen! Sploh z resolucijo 1920×1200 px. Kontrast in barve so tudi vredu, vidni kot bi lahko bil boljši. Vendar gremo nazaj, kako lahko priklopimo Wii-ja gor. Najprej potrebujemo komponentne kable za Wii-ja (35€ originalni, 5€ preko eBay-ja) in VGA kabel za monitor.

wii_konzola_ferme-8

Čeprav ta monitor že ima vhode za komponentne činče, razen za avdio, sem si nabavil še eno zadevico. Imenuje se HD Box Pro in stane okoli 55€ z vključeno poštnino iz Hong Konga. Super stvar pri HD Boxu je da bo delal na katerikoli konzoli, PS3ju, XBOXu360 ali Wii-ju. Zraven dobite še daljinček za nastavljanje ločljivosti, max. ločljivost je 1920×1200 px. Prav tako ga lahko uporabim še za druge zadeve.

wii_konzola_ferme-9

Vse to logično priklopimo na Wii-ja in LCD monitor in voila, lahko igramo igre na monitorju. Seveda pa lahko HD Box Pro vzamem k prijatelju in igrava igre na njegovem monitorju, medtem, ko bi monitor malo težje nesel. 🙂

wii_konzola_ferme-11

Zanimivo? Ne? Povej v komentarjih. 🙂

Tagged with: , ,
 • Zanimivo, našel si pravo rešitev, škoda da igrice niso moja strast, prav gotovo bi poizkusil …

  😆

 • a ni zadost kak adapter iz unih treh čuinčev na Monitor? Malce gledam, pa nekaj ostaja…

 • Jan

  Pri tem še lepo resolucijo štimaš, bohve kako je brez 🙂

 • Mike

  Pozdravljen,

  na podlagi tvojega članka sem si nraočil zadevo. Pravkar štimam. Je od blizu pri tebi tudi precej blurry slika in si moral tudi pozicijo slike nastaviti, da ni bila krivo? Imam 22″ in je optimum 1680×1050, tako, da je slika po defaultu malo zamaknjena.

 • Jan

  Hm, js sm na 24″ monitorju mel na max 1920 x 1200 in je bla čisto vredu slika, nič blurana, sam mal bolj se je vidl, da grafika ni najmočnejša lastnost Wiija 😀

 • Mike

  Sem poštimal. Zdaj je ok, čeprav opazim manjše motnje (flickering), tako kot se mi je 1x že pojavilo na lcd zaslonu PC-ja zaradi laptopovega adapterja, ki je povzročal motnje ampak to ni problem HD BOX Pro-ja.