Jan Ferme

Menu

Wii: Wii Fit ali razgibaj se v dnevni sobi

Še zadnja načrtovana objava o Wii-ju in sicer pripomoček za vadbo Wii Fit. Da boste res imeli predstavo o čem se gre in da vam jaz ne bom samo tehničnih podatkov našteval, sem prosil Majo, da vam opiše vadbo z Wii Fitom (ona ima namreč več izkušenj z njim kot jaz 😀 ).

Wii Fit si je Jan pred kratkim omislil, na moje splošno zgražanje v smislu kaj boš s tem, saj lahko greš ven hodit, lahko greš na kolo, lahko se vpišeš v fitnes, na jogo, ne pa da tukaj nekaj mahaš po zraku in strmiš v namišljeno sliko na ekranu.

wii_konzola_ferme-13

No in ker se na jogo in fitnes seveda nisem vpisala, za kolo je premrzlo, za sprehod pa tudi prepogosto zmanjka časa, me je Jan enkrat pregovoril in sva odigrala eno igro bowlinga. Mahanje po zraku se mi je zdelo smešno, ampak sem potem celo zmagala in hvaljenje iz ekrana je pasalo dovolj, da sem poskusila še ta Wii Fit za katerega je bil Jan tako prepričan, da mi bo všeč.

Najprej si oblikuješ profil – podatki o masi, velikosti, starosti, si izrišeš sebe v majici najljubše barve, si zadaš cilj (pridobiti mišično maso, zgubiti kak kilogram…) in izbereš čas v katerem bi ga rad dosegel. Potem izbereš svojega trenerja in lahko začneš. Pred vadbo lahko opraviš Body Test, na podlagi katerega izveš koliko je staro (zarjavelo 🙂 ) tvoje telo v primerjavi s tvojo dejansko starostjo.

wii_konzola_ferme-14

Tu tudi izmeriš svojo maso in dobiš preračunan ITM (indeks telesne mase) z referenčnimi vrednostmi. Za vadbo so na voljo joga, vaje za moč, igre za ravnotežje in aerobika. Znotraj vsake od teh skupin so posamezne vaje, ki jih izbiraš poljubno in v kakršnemkoli zaporedju, lahko tudi preklapljaš med vsemi. Skozi vsako vajo te vodi tvoj trener (moj je Karl :D) in vsakič lahko izbereš Tutorial (torej se vajo postopoma učiš) ali pa kar pričneš delati.

Trener dela s teboj, zrcalno. Med vajami večinoma stojiš na Wii plošči (Wii Balance Board), tako da program točno ve kaj delaš, kako delaš, koliko časa delaš. Trener tvoje delo komentira, ti predlaga kaj narediti, da ti bo šlo bolje, te spodbuja pa tudi kaj pošimfa. Po vsaki vaji dobiš točke za izvedbo, komentar od trenerja in lestvico, ki ti kaže kako si te vaje delal do sedaj, tako da lahko opazuješ napredek.

Če je ustvarjenih več profilov (več oseb), potem vse daje na isto lestvico in tudi nekatere stvari lahko delamo skupaj (npr. tek). »Povezovalec« vsega je Wii plošča, ki se ti smeji in maha z ekrana, meri čas telovadbe in začne kot nora skakati, ko vadiš toliko časa kot je priporočljivo. Opozori te tudi, da moraš malo prenehati in piti vodo. Ploščica skuša biti ta zabaven komentator, ki te tudi špika in draži, ko že dolgo ne telovadiš. Tudi Karl me potem opozarja, da naj pazim, da se ne pretegnem! 🙂

Mi je pa všeč, ker je tudi kar realistično narejeno – na primer tudi Karlu se tresejo noge med vajami, lasje mu rastejo… 😀 Za žensko trenerko pa ne vem, bo moral Jan povedati kako je z njo. 😉 No, mene je Wii prepričal. 🙂 Sploh vredu je, ko cel dan prečepiš pred knjigami in potem, za pavzico, odideš v sosednjo sobo in prideš nazaj premočen in prijetno utrujen. Pa še Karl ti malo popiha na dušo. ;D

7 thoughts on “Wii: Wii Fit ali razgibaj se v dnevni sobi

  1. Ta Wii Fit je res zmaga. Zaradi te in podobnih iger sem sploh kupila Wii. Taka stvar je tudi najboljša zaščita proti piratiziranju iger. Balance boarda ne moreš skopirat. 😛

    Jaz pa imam žensko trenerko drugače. Moram pa tudi malo Karla počekirat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *