Jan Ferme

Menu

LaCie iamaKey USB ključ, ki dejansko izgleda kot ključ

LaCie je predkratkim izdal serijo zanimivih USB ključev z zanimivimi imeni PassKey, iamaKey in itsaKey, ki dejansko izgledajo kot ključ in jih lahko daste zraven ostalih ključev. Seveda, ko sem zagledal to novico pred dobrim mesecem dni, sem se odločil, da takšen kul ključek, ki ga bom imel vedno s sabo pa že moram imeti.

lacie_iamakey-1

Sam sem si izbral model iamaKey, čeprav mi je prvotno bil všeč itsaKey. Za prvega sem se odločil predvsem zato, ker je odporen na udarce/praske in vodo, ter ima zlate SIP konektorje. Saj vemo, kje se vse ključi vlačijo.

lacie_iamakey-2

V roki se ključek čuti odlično, saj je kovina fino polirana, po velikosti pa ni prav nič večji od navadnih ključev. Dizajn tega in ostalih LaCie USB ključev so si zamislili pri 5.5 Designers podjetju in moram reči, da jim je res uspelo.

lacie_iamakey-3

LaCie v specifikacijah navaja, da se na ključek da pisati s hitrostjo 10 MB/s in brati iz njega s 30 MB/s. Po krajšem šibanju datotek na ključek in s ključka sem ugotovil, da se hitrost pisanja zelo približa tej napisani, branje je pa skoraj do KB natančno. Tako da se tu nimam kaj pritoževati.

lacie_iamakey-4

V nekaterih komentarjih sem bral, kako so se informatiki jezili, ker zdaj bodo pa ključe od stanovanja pozabljali zataknjene za službeni računalnik. Hehe, bo treba malo z glavo razmišljati ja. 🙂

5 thoughts on “LaCie iamaKey USB ključ, ki dejansko izgleda kot ključ

  1. Jap, tale zadevca je prov zanimiva. Tudi jaz si ga bom omislil, saj je praktična, ker sem že toliko USBjev zgubil. Zato treba tega kupti ga dat na obesek zraven ključev in upam da ga ne zgubim več.

    Definitivno odlična USB oblika.

  2. O, super! Sem pa pobrskala malo po netu in ga dobiš tudi že pri nas, končna cena s stroški pošiljanja pa je ista, kot če bi ga naročila z UK ebaya – cca. 30 €

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *