Jan Ferme

Menu

Netbook Medion E1211 in E1215

Medion prenosniki so ponavadi tisti, ki jih srečujemo v Hofer reklamah. Specifikacije ponavadi izgledajo solidno, samo ohišje in komponente so pa bohve katerega razreda. Prebral pa sem, da se zdaj spuščajo v svet netbookov (ala Asus Eee PC) in da bodo dali ven Medion E1211 in E1215.

090414-medion-01

Izgleda kar kul, specifikacije so pa naslednje:

 • LCD: 10″ (25.4 cm)
 • Procesor: Intel Atom
 • Trdi disk: 160 GB
 • OS: Windows XP Home
 • Povezljivost: WiFi, Bluetooth, reža za SIM kartico 3G
 • Ostalo: Spletna kamera
 • Teža: 1.25 kg
 • Cena: pričakovana od 400€ – 500€

Teh prenosnikov je zdaj že na tone, spominjam se ko je bil samo Asus Eee PC. 🙂 Čakam, da jih začnejo dajat zraven praškov. Razni ponudniki mobilne telefonije, jih že imajo v svojih ponudbah (ne točno teh netbookov). Ponekod se celo šušlja, da bodo netbooki izpodrinili notebooke, kar sploh ni verjetno daleč od resnice. Čeprav po moje jih ne bodo.

Vir novice.

7 thoughts on “Netbook Medion E1211 in E1215

 1. Pomoj tud ne bojo netbooki izpodrinal notebookov. Za mene so tti netbooki kr neki 😉 Premalo je to. Itak ma že zej vsak telefon z dost vlkim ekranom da pogoogla kej nahiter. 15.4 ekran to je luksus 😉 ni ne prevlek ne premali 😉

  p.s. kul prenova strani :p

 2. men je pr netbokih všeč ker so uber lahki, pr notebookih pa močnejši proc in vlek zaslon 🙂

  ko bojo enkrat to združl bo pa majka 😛

 3. Sej apple že zna nardit tanek,lahek in zmogljiv notebook. Sej bo tud to pomoj kmal 🙂

 4. /Ponekod se celo šušlja, da bodo netbooki izpodrinili notebooke, kar sploh ni verjetno daleč od resnice. Čeprav po moje jih ne bodo.
  \
  Dokler sem jaz na svetu, ne bodo nikoli izpodrinili ^^
  Bemtiš, vse tak majhno, da ja čim manj vidiš, vse strnjeno skupaj…
  Me like big things! =P

 5. jaz se tudi spomnem tistih dobrih časov, ko je bila moja želja Asus EEE 701 – pa je bil nekaj časa na moji mizi, potem pa se je selil. Glede na to, da so Asus-ovi izdelki EEE odlični, bi rad vsaj to, da bi nadaljevali svoje želje, pa čeprav jih ne bi imel na svoji mizi.

  Sicer ta računalnik ni slab, ampak danes se mi zdijo najbolj popularni 18″ prenosniki z odličnim procesorjem, grafično, naborom tipk, itd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *