Jan Ferme

Menu

Pokrajšaj svoj predolg URL z jf1.org

V zadnjem času se je z razmahom socialnih omrežij Twitterja, Facebooka, … kjer je število znakov omejeno in so le ti vredni več kot suho zlato, razširila mreža spletnih strani, ki se ukvarjajo s krajšanjem spletnih naslovov ali URLjev. Pa sem se včeraj spomnil, zakaj si ne bi jaz naredil takšne svoje spletne strani, ki mi bo krajšala URLje za moje potrebe.

Dosti povezav pošiljam tako na Twitter kot na Facebook, tako bom pa še imel svojo storitev za to. Seveda se nisem kodiranja lotil sam, ker ne znam PHPja, ampak sem skriptico zgooglal. Tako je nastala spletna stran jf1.org z namenom komprimiranja dolgih URLjev v kratke.

Spletno stran jf1.org sem v glavnem postavil kot sebi v pomoč, ampak če jo bo uporabljal pa še kdo drug pa tudi ne bom jezen. Domeno sem kupil že eno leto nazaj, ko sem bil v fazi kupovanja domen in takrat sem bil prepričan da so tri znakovne domene ekstra redke in ekstra kul. Tako je domena stala do tega dne, ko končno služi svojemu namenu.

Če kliknete desno od gumba “Go!” povezavo “Advanced” si lahko predpono za svoj krajši URL določite sami, seveda, če že ni zasedena. Spodaj sem napisal opozorilo, da spletna stran jf1.org ni namenjena za ustvarjanje spam linkov in da bodo le-ti odstranjeni ali deaktivirani.

Zabavajte se 😛

6 thoughts on “Pokrajšaj svoj predolg URL z jf1.org

  1. Predlagam popravek: namesto “…z namenom kompresiranja…” zapišite “…z namenom komprimiranja…”. Tujka prihaja iz latinske besede “comprimo, -ere”,s pomenom stisniti, stiskati, iz česar tudi izvajamo tujko. Napaka pa nastaja, ker se oblika perfekta tega glagola res glasi “compressi” oz. kot supinum “compressum” iz česar prihajata “kompresija” ali pa “kompresor”, ki sta v tem primeru vzrok pogoste napake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *