Jan Ferme

Menu

Firefox dodatki – Moji najljubši

Že nekaj časa, uporabljam Firefox, v bistvu od prve stabilne različice 1.0. Letos je Firefox praznoval že 5. obletnico obstoja, ter trenutna različica je 3.5. Ampak seveda nas večina uporablja Firefox predvsem zaradi odličnih dodatkov, ki so na voljo zanj. Katere uporabljam jaz in katere vam v bistvu priporočam:

adblockAdblock Plus je po moji presoji najboljši dodatek, kar jih obstaja za Firefoxa. Blokira vam nadležne reklame, ki so danes že na vsakem velikem portalu. Enostavno je trg preveč zasičen z njimi.

greasemonkey Greasemonkey ali “mastna opica” po naše je še drugi nepogrešljiv dodatek. Deluje kot okolje v katerem se izvajajo razne java skripte, ki vam olajšajo brskanje po internetu, kot je npr. FB purity za odstranjevanje Facebook kvizov.

firebugFirebug je tretji nepogrešljiv dodatek za spletne razvijalce, saj vam lepo označi kodo spletne strani. Za večino navadnih uporabnikov spleta je neuporaben, za nas je pa “life saver”.

personasPersonas je dodatek, ki vam vizualno preobrazi vaš Firefox. Ženske bi bile vesele, če bi imele na voljo toliko oblek kot jih ima Firefox skozi Personas dodatek. Na voljo je toliko preoblek, da jih lahko menjate iz minute v minuto.

xmarksXmarks je dodatek s katerim lahko varno shranite svoje zaznamke in gesla. Nepogrešljiv dodatek za vse tiste, ki na nekaj mesecev na novo postavimo OS in za tiste, ki ga na nekaj mesecev sesujejo.

Kateri so pa vaši najljubši dodatki za Firefox?

One thought on “Firefox dodatki – Moji najljubši

  1. Firebug seveda uporabljam, grease monkey tudi, adblock pa zaenkrat še ne, sem nekako prijazen do ljudi ki hočejo da gledam njihove oglase, me pa vedno bolj mika da naložim 🙂

    Namesto Xmarks pa uporablam kar program MozBackup, lepo shaniš vse, pa še za Thunderbird deluje 🙂

    Sam imam naložen še SearchStatus, malo da vidim kako stojijo moje strani, pa tudi kako kakšna konkurenčna stran in pa TwitterFox. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *