Jan Ferme

Menu

Apple iPad in parodije nanj

Čeprav smo si vsi geeki složni v strinjanju, da Apple iPad ni vreden pol kozarca tople vode, Apple fanatiki po vsem svetu zagotavljajo, da je čaroben in neverjeten napredek v tehnološkem svetu. Torej, zakaj ni vreden pol kozarca tople vode:

 • zgleda kot povečan iPod touch
 • nima večopravilnosti aka multitaskinga
 • nima USBja
 • nima HDMI izhoda
 • nima pravega GPSa
 • nima kamere
 • ne podpira Flasha
 • nima reže za SD spominske kartice
 • stranice niso v razmerju 16:9
 • nameščen ima iPhone OS namesto okleščenega Mac OS X-a
 • ime v angleščini spominja na higienske vložke, ki jih uporabljajo ženske

Vem, da se boste zej oglasili Apple fani, kok je kul in ne vem kak vse, ampak dejte se mal zresnat in preštudirat zadevo, da boste ugotovili, da kljub “revolucionarni” aplikaciji iBooks, te po uri branja na navadnem zaslonu že fajn bolijo oči. Res ne vem kdo bo to bral. Kar hočem povedati je, da Apple v sam iPad ni dodal nič novega. Imajo super multitouch LCD zaslon, ki je že od iPhone-a, to je pa tudi bolj kot ne vse.

Oglejte si to predstavitev in kako uslužbenci Appla “nabijajo” kak je magičen in ne vem kaj še vse. Temu se reče marketing. 😀

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Iu2XwkWqb7A[/youtube]

Cene se začnejo pri $499 (za model s 16GB spomina in WiFijem) ter do nekaj čez $800 (za model s 64GB spomina, 3G podatkovno povezavo in WiFi-jem). Verjamem, da bo ena 3. generacija iPada dejansko uporabna, mogoče z barvnim multitouch e-ink zaslonom. 1. generacija je samo razočaranje, nič drugega.

Da pa potrdim, da tole ni samo moje nabijanje si oglejte naslednje parodije (predlagam prej ogled predstavitvenega filmčka o iPadu, da vam bo druga parodija bolj smešna):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MI99t9k4aEE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NTH9G-ngw3g[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lQnT0zp8Ya4[/youtube]

Kdo bo kupil iPad? 😀

10 thoughts on “Apple iPad in parodije nanj

 1. Čudi me, da vam še vedno ni prebilo, da s takimi objavami počnete ravno to, kar Apple želi. Res, prav nasmejijo me takšni zapisi. Jaz, na stvar, ki mi je bedna in neuporabna pozabim v isti sekundi, ko sem zanjo videl novico. Torej je očitno na iPadu nekaj magičnega, da vsi tako zvesto linkate vse možne objave na temo iPad-a in nenazadnje pišete objave, snemate video zapise itd.. Pa naj bodo v pozitivno ali negativno smer. Na googlu najdeš 13mio zadetkov na to besedo (sproducirano le v nekaj dnevih). Za primerjavo “Nokia N900” jih ima komaj 10mio. Mogoče bi bilo bolje, če se o tem sploh ne bi govorilo, kar bi še najbolj ubilo Apple.;) Se ti ne zdi?

 2. Jaz ga bom kupil. In se strinjam, da nima ravno vsega… USB bi bil fajn, kamera tudi, multitasking bi bil res fajn in flash verjetno tudi. Vse ostalo pa mi prav lepo dol visi ko novoletni jelki.
  Zgleda kot povečan iPhone, zakaj je že to narobe?
  Ime ima kot vložek, zakaj je že to narobe? Stranice? Pol stvari ki jih imam nima takšnih stranic, pa kaj pol.

 3. Dokler nisem dobil iPhone-a sem razmišljal podobno. Celo precej nastrojen sem bil proti Applu. Ampak ko vidiš, da obstaja hardver/softver firma, ki dejansko izdela uporaben izdelek, ki te ne muči in ki ni namenjen samo geekom, te zadeva počasi prepriča.

  Naprava je easy to use (kar za mojo Nokio e71 ne morem reči) in je spremenila, kako gledam na telefon.

  Aja, tudi meni se iPad ne zdi ravno posrečen izdelek. Tudi Macbook Air je bil tak. Ampak to je po mojem normalo za vsako firmo … da kdaj zgreši.

 4. mene nisi prepriču
  jst si ga bom definitivno kupu, ker ga bom rabu za u šolo 10 ur baterije. pokaž mi prenosnik k ma tok. use maš tko priročno na ipadu. pa še majhn je ga lahko pospraviš kamor koli. pa kaj če nima usb pa flash boš že pogrešu. ušeč mi je oblika in use na ipadu
  Lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *