Jan Ferme

Menu

Aplikacija Moj Tehnik

V Mobitelovem natečaju za Android je bilo prijavljenih kar 54 aplikacij! Nekaj je res super dobrih in jih bom opisoval skozi ta mesec na svojem blogu. Kot prvo bom opisal aplikacijo Moj Tehnik, ki ti omogoča spremljanje novic iz Tehnika kar preko aplikacije. To je zelo priročno, saj še kar nismo zrihtali mobilne spletne strani za Tehnika.

Aplikacija Moj Tehnik je enostavna. Sestavljena je iz štirih sklopov: Tehnik, Moj Mobitel, Aplikacije in Podpora. Privzeto je namenjena Mobitelovim uporabnikom, predvsem zaradi dveh sklopov: Moj Mobitel in Podpora. Vendar seveda deluje na vsej Android mobitelih po širnem svetu. Na naslovni strani aplikacije mi je zelo všeč malo spremenjen Mobitelov slogan v: “Velik si, kolikor imaš velik pomnilnik na telefonu.” 😀

Tehnik

Sklop Tehnik ti enostavno prikaže zadnje novice s slikicami na Tehniku. Obstaja tudi hiter dostop do kategorij, operacijskih sistemov in znamk mobitelov. Prikaz je enostaven, hiter in zelo všečen. Pri prikazu novice bi lahko avtor dal manjšo velikost pisave naslova, saj če je naslov dolg, zgleda vse precej razvlečeno. Objavo lahko tudi deliš preko vse ustavljenih kanalov: Bluetooth, Facebook, Gmail, SMS, Twitter …Med objavami lahko tudi hitro skačeš s spodnjimi puščicami.

Aplikacije

V sklopu Aplikacije so na voljo za dol poteg vse aplikacije, ki so prispele na Mobitelov Androidni natečaj. Samo klikneš na aplikacijo in že lahko pogledaš opis in kategorijo aplikacije. Spodaj je tudi link “Naloži”, ki pošlje SMS na določeno številko, ki ti potem ponudi povezavo za dol poteg.

Moj Mobitel

Sklop Moj Mobitel je namenjen samo Mobitelovim naročnikom in sicer omogoča informativni pregled nad porabo storitev v tvojem paketu. Zelo odlična funkcija poleg SMS in MMS ter podatkov je ta, da je zraven tudi povezava za dokup večjih količin. Pogrešam enak gumb tudi pri klicih v druga omrežja. Seveda zraven piše tudi tekočo porabo (npr. klici v tujino) in porabo na Moneti.

Podpora

Sklop Podpora je prav tako namenjen samo Mobitelovim naročnikom, saj vsebuje seznam vseh Mobitelovih centrov po Sloveniji in njihovo približno oddaljenost glede na vašo trenutno lokacijo. Klik na določen Mobitelov center vam razkrije njihove podatke in možnost takojšnega klica in pogleda na zemljevidu. Odlična zadeva, ki prihrani veliko časa.

Zakljucek

Aplikacija Moj Tehnik me toliko bolj navdušuje, ker sem aktivni pisec na Mobitelovem Tehniku in mi tako pride prav, da pogledam kakšne so najnovejše novice iz sveta mobilne tehnologije in o čem so pisali že drugi, da meni ni treba.

Aplikacijo Moj Tehnik si lahko naložiš na svoj mobitel z Androidom tako, da pošlješ AND 44 na 051 630 630. Stane te samo toliko, kolikor te stane SMS pri tvojem operaterju in prenos podatkov (priporočam prenos preko Wi-Fi povezave).

3 thoughts on “Aplikacija Moj Tehnik

  1. Aplikacija je daleč daleč najboljša aplikacija za spremljanje porabe, kar pa ni vse! Aplikacija ponuja res odlične informacije in ima odlične widgete! 

    Omenjeno je bilo, da bo na voljo verzija 2 in me zanima kako je s tem??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *