Jan Ferme

Menu

iPhone je (koncno) v Sloveniji

Ljudstvo je lačno kruha in iger! V tem primeru Applovega iPhone-a. Najprej je @had sprovociral twitosfero s tweetom:

simobil bo zacel prodajati iphone? @simobil a to res drzi? rispekt, ce je info tocen #ftw #fb

Ravno, ko smo se razgreli, nas je nato @Simobil “zatolkel” z diplomatskim odgovorom:

Apple se zaenkrat še ni odločil za vstop na slovenski trg z iPhone-om. Mi pa si bomo še naprej trudili, da ga vključimo v ponudbo 🙂

Nato je Simobil naslednji dan z veseljem oznanil:

Skupina Telekom Austria Group predstavlja Apple iPhone v Sloveniji

Skupina Telekom Austria Group bo v prihodnjih tednih predstavila iPhone 4 v Sloveniji. iPhone 4 je najbolj inovativen mobilni telefon na svetu, ki ga odlikujeta Applov izjemen zaslon Retina, zaslon najvišje ločljivosti kar jih je bilo kdaj vgrajenih v mobilne telefone, in FaceTime, s katerim so video klici postali resničnost. Za več informacij obiščite www.simobil.si.

Za več informacij o iPhonu 4 obiščite www.apple.com/iphone.

Dejstvo je, da je Simobil dobil od Appla “žegn” samo zato, ker so v navezi z Vodafone, kar je dobro in slabo za nas. Dobro seveda zato, ker bo iPhone končno na voljo v Sloveniji in si ga bo lahko privoščil skoraj vsak. Slabost vidim v tem, ker se mi bo zdaj vsak “papak” sprehajal okoli z iPhonom in mislil kako je kul.

Še ena slabost bo verjetno v tem, da bo zaklenjen na operaterja, kot to Apple zahteva. Ni mi čisto jasno kako bo Simobil obšel zakonodajo, ki nalaga operaterjem, da morajo biti vsi mobilni telefoni odklenjeni, ne glede na to, če se skleni naročniško razmerje ali ne (če sem kaj mimo ustrelil, me prosim popravi).

Torej, napovedujem množično razširitev iPhone-a v Sloveniji, če bo ponudba tako ugodna kot drugod v tujini, ga bo praktično imel skoraj vsak. Če te zanima kdaj bo na voljo, se prijavi na Simobilovi strani.

P. S. Zgornji zapis je moje osebno mnenje, v komentarjih pa lahko poveš svoje civilizirano mnenje.

4 thoughts on “iPhone je (koncno) v Sloveniji

  1. “Slabost vidim v tem, ker se mi bo zdaj vsak “papak” sprehajal okoli z iPhonom in mislil kako je kul.” Se pravi tako kot do sedanji userji iPhonov?

  2. Mislim, da dejstvo, da je Si.mobil Vodafone partner nima nikakršne povezave z napovedanim iPhonom.
    Dejstvo je, da je Telekom Austria Group lastnik Si.mobila in to je bila pot, po kateri so prišli do iPhona.

  3. Fermetov, na tisto s papki sem tudi sam pomislil. Pa sem pomislil še enkrat, pogledal papke po lokalih in ugotovil, da so se že navdušili nad Androidom. Zakaj? Vse, kar jih je navduševalo na iPhone-u, jih navdušuje na Androidu … aplikacije, ki prdijo in aplikacije, ki govorijo. Uporabniški vmesnik jih ne zanima. Zato ostajam optimističen, se pa najbrž ne bom odločil za iPhone, čeprav me je že navduševal. Mislim, da nimam potrebe po tako advanced mobitelu.

  4. Glede tiste “slabosti” pa …
    To, da folk kupuje iPhone zato, da bo kul, je ravno toliko smiselno kot to, da folk kupuje Android zato, da ne bo kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *