Jan Ferme

Menu

iPhone 4 in Simobil po Sloveniji z roko v roki

Simobil je pred dvema urama objavil, da bo jutri 10. junija 2011 začel s prodajo najbolj pričakovanega mobitela na slovenskih tleh – iPhone 4. Cene se začnejo od 1 € dalje, preberite kje so zanke. V prejšnji objavi sem se mogoče malo preveč razhudil, da bo imel vsakdo iPhone, ampak zdaj ko sem videl cene 4ke v paketih sem bolj pomirjen. Še zmeraj moraš skoraj prodati ledvico. To je bil sarkazem (opomba za preveč zagrete Apple navdušence).

Cena mobitela iPhone 4 16 GB (glede na paket Orto u nulo):

 • 500 €: 10 € mesečne naročnine
 • 400 €: 10 € mesečne naročnine + 8 € podatkovni paket Mini Plus = 18 €
 • 350 €: 10 € mesečne naročnine + 12 € podatkovni paket Midi Plus = 22 €
 • 230 €: 10 € mesečne naročnine + 18 € podatkovni paket iPhone 3 GB = 28 €
 • 1 €: 10 € mesečne naročnine + 28 € podatkovni paket iPhone 4 GB = 38

Ne pozabimo še skoraj nujne opcije Mobilni, ki omogoča za dodatnih 5 € na mesec 200 minut v ostala slovenska omrežja. Torej, če bi si kot študent zaželel iPhone 4 16 GB za 1 € bi bil skupni strošek na koncu 43 €. Kar pa ob 2 letni vezavi nanese na 1032 € in zaklenjen iPhone 4 (verjetno ti ga po koncu naročniškega razmerja odklenejo, samo kaj ti koristi 2 leti star iPhone). Prav tako se mi zdi, da je 4 GB prenosa podatkov skoraj nemogoče porabiti v enem mesecu, razen če ga skoz uporabljaš kot Wi-Fi hotspot, ampak potem ga pa uporabljaš ne skoraj nič.

Druga opcija je, da ga kupiš odklenjenega v prosti prodaji za 627 € (16 GB) ali 739 € (32 GB) pri Simobilu ali v iSpotu. To se mi zdi dobro, saj se ne bo treba več voziti do Trsta, razen če živiš ob meji.

Za moje pojme so cene pričakovane (in kanček previsoke), srečni smo lahko že to, da je sploh zdaj uradno na voljo v Sloveniji. Tvoje mnenje?

Popravek: Po zadnjih informacijah iz Simobilovega Twitter streama, ti bodo iPhone odklenili prej, če boš tako želel/a.

Vir: Simobil

5 thoughts on “iPhone 4 in Simobil po Sloveniji z roko v roki

 1. Cene so kar precej previsoke ne samo kanček. Namesto, da bi ceno telefona spustili kolikor se le da in pobrali uporabnike Mobitelu se bodo morali zadovoljiti z kančkom uporabnikov, ki si bodo lahko iPhone 4 privoščili.

 2. če pomisliš na to, kako majhen je slovenski trg proti kateremu drugemu evropskemu so cene pač takšne kot so 🙂 Slovenci bi itak vse mel zastonj, ampak je realnost žal drugačna. Kot sem zapisal, že to da je sploh uradno v Sloveniji je velik korak naprej 😉

 3. Glede na požrešnost naših mobilnih operaterjev je res čudež, da je iPhone tudi uradno v Sloveniji. Če ne bi bili tako požrešni bi že zdavnaj lahko sklenili partnerstvo s katerim izmed večjih mobilnih ponudnikov v Evropi (Orange, Tele2, T-Mobile, O2) in na takšen način pripeljali tako željeni iPhone v Slovenijo pa še cena bi lahko bila ugodnejša.
  Prav tako bi Simobil lahko ponudil iPhone po minimalni ceni, na takšen način pridobil ogromno število novih naročnikov, ki bi prestopili iz Mobila ali katerega drugega ponudnika in bi hkrati tak način zaslužili še več € in si prislužili tudi večjo naklonjenost prebivalstva.

 4. Apple odloča kje se bo iPhone prodajal in kje se ne bo, operaterji lahko samo zaprosijo, če bi ga smeli prodajat, besede pa nimajo kej velik pr tem 🙂 razn, če si TušMobil in si jebi veter 😀

  prepoceni ga pa spet ne morejo dati, saj imajo še vsaj 15 drugih pametnih telefonov v ponudbi, kdo bo pa potem tiste kupoval? ne moreš imeti vseh jajc v eni košari 😉

 5. Mislim, da je bil razlog za odsotnost iPhona v Sloveniji v tem, da SAZAS ni želel dati soglasja za iTunes v Sloveniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *