Plastika je kraljica, ali pac?

Prejšnji teden sem si zadal izziv, da bom ves teden plačeval zgolj z bančno kartico. Ampak ali mi je res uspelo? Po pravici povedano ne. Ali sem kriv jaz? Ne. Od kdaj pa je stranka kriva? V glavnem, zadeva je takšna.

V službi imamo v pritličju restavracijo, prav tako je restavracija v sosednji stavbi. Obakrat sem lahko kosilo in kavo brez problema plačal z bančno kartico. Katarina mi je predlagala, da poizkusim napolniti Urbano (kartico mestnega prevoza) z bančno kartico in dejansko mi je uspelo. Vendar na Urbanomatu, v trafiki ne sprejemajo bančnih kartic.

V Kolosej prejšnji teden nisem mogel iti, ker tam ne sprejemajo bančnih kartic. V katerem stoletju živimo? So mi pa prijazno povedali, da sta v stavbi dva bankomata. To mi seveda ni všeč, saj moram ven iz vrste, delati dodatno pot, čakati v vrsti za dvig denarja in potem še enkrat čakati v vrsti za nakup vstopnic.

Ker sem še študent imam možnost koriščenja študentskih bonov za subvencionirano prehrano. Kar v nekaj restavracijah so mi že rekli, da če koristim študentski bon ne morem plačati s kartico. Vsakič, ko mi to rečejo se počutim kot drugorazredni državljan. Vendar sva s Katarino in njeno prijateljico Tino šli v Cantino Mexicano, kjer ni problem plačati z bančno kartico.

V službi nikakor nisem mogel prepričati avtomata s hrano, da bi vzel mojo bančno kartico. Niti monete. Ah …

Čeprav sem se še tako trudil, da bi preživel celoten teden brez gotovine mi to konec koncev ni uspelo. Moram pa priznati, da se na zelo veliko mestih da plačati z bančno kartico in imam gotovino s seboj samo kadar se ne da, ali se mi ekstremno mudi naprej.

Tagged with: ,