Spet nimam dovolj gotovine. Jemljete kartice?

Nekaj časa nazaj sem se odločil za teden brez gotovine. Nato sem ugotovil, da to niti ni tako lahko, saj nekateri manjši trgovci ne jemljejo kartic (jemati ne pomeni v tem primeru, tu imaš kartico, haha; ampak, da lahko z njo plačaš; op. u.). Vendar se pa spomnim nekaj primerov, ko resnično nisem imel pri sebi dovolj gotovine, vendar sem moral nujno nekaj kupiti ali plačati storitev.

Veliko naročam iz Ebayja in ponavadi tudi moram plačati carino. Zmeraj grem po paket sam na Carinsko pošto v Mestni log, saj drugače ti zaračunajo še poštnino, ki si jo že tako plačal prodajalcu in bi morala biti dovolj za dostavo do vrat (žuganje državi!). Tako sem prejšnji dan k sreči ugotovil, da lahko tudi tam plačaš kar z bančno kartico. To je seveda fino, ker “navadne” pošte tega nimajo, oz. ti lahko denar samo dvignejo, zaračunajo mastno provizijo in potem plačaš z gotovino (WTF?).

Dragi bralec/bralka, naloga zate! Kje je pa tebe najbolj presenetilo, da si lahko plačal/a z bančno kartico? Tisti/tista, ki mi poda najboljši odgovor, gre z menoj na večerjo v restavracijo Cubo. 

Tagged with: ,
 • Mene je najbolj presenetilo, ko sem se peljala z avionom in sem hotela
  kupit darilce iz tistega kataloga. Dejansko sem lahko plačala s kartico.
  =)

 • Ko so na meglen in mrzel zimski dan smučarska očala ostala
  doma, mi je res prav prišla kartica Maestro. Je poskrbela za nova smučarska očala, topel čaj &
  porcijo Germknodlov! 

 • Zabec

  Meni najbolj fasinantno je to, da v nekaterih cerkvah lahko plačaš v pušlco s kartico. Seveda ne še pri nas.

  Primer
  http://www.times.si/svet/cerkev-v-kostariki-sprejema-tudi-kreditne-kartice–NONE-654b31659c.html

 • Petra Skubin

  Najbolj me je presenetilo, ko je k nam na dom prišel zavarovalni agent, ki je imel s sabo kar POS terminal, tako da sem lahko zavarovalno premijo kar takoj plačala s kartico.

 • detde

  Gotovina je vsekakor boljša opcija. Pogosto opažam, da ravno plačevanje s karticami povzroča nepotrebne vrste v marketih. Z gotovino gre bistveno hitreje.